Начало » Полезно » Трета стъпка по пътя към успешните залози

За тези от вас, които последваха съветите в двете ми предишни статии за value-то и статистиката, мога да кажа – добра работа. На другите, които тепърва попадат в този сайт може би ще им е интересно да прочетат как сигурно бях единствения човек на планетата, който игра за победа на Блекпул в първия кръг на Висшата Лига на Англия. Добре де, не предвидих точния резултат 4-0, но дали въобще някой го е играл за подобен краен изход?

Нека се върнем обаче към днешната статия, а именно третото умение от пет, което всеки залагащ трябва да притежава – иде реч за смелостта. Умение, което е доста подлъгващо и доста играчи не могат да направят разликата между смел залог и… хвърляне парите на вятъра! Трябва да мислите като Мел Гибсън в „Смело сърце“, а не като Мел Гибсън в „Смъртоносно оръжие“.

3. Смелост

Включването на смелостта в този списък от умения може да изглежда странно и сигурно се питате „Защо, по дяволите, да бъдеш смел в залога е по-нагоре в списъка от това да умееш да анализираш статистиката на отборите?“. Отговорът е прост, когато намерите добър залог, свършилите сте със своето проучване, намерили сте най-добрите коефициенти – е тогава трябва да бъдете смел и да направите самия залог. Това е проклятието на залагащите, когато загубите се чувствате разочаровани, когато спечелите пак сте разочаровани, защото ви се е искало да заложите повече пари на този печеливш залог. Точно тук идва ключовия момент, да разберете дали имате достатъчно големи топки да играете смело.

Това е и причината да включа смелостта като едно от уменията в този списък, тъй като дори и да направите най-добрия анализ на дадена среща, печалбата няма да ви удовлетвори, ако не бъдете смел в залозите си.

Да, но каква е разликата между смелостта и глупостта? Само вие може да определите сумата, която си струва да заложите. Тя трябва да бъде достатъчно висока, за да ви върне печалба, която ви задоволява и достатъчно ниска, че да не скубете косите после, ако залога не излезе(трябва да разберете, че това в един или друг момент ще се случи), а и за да можете да заложите пак следващата седмица.

Преди няколко години имах една много проста стратегия на залагане, която се състоеше в това да залагам срещу Уотфорд във всеки техен двубой във Висшата Лига. Започнах да залагам в 13-я кръг от шампионата, като преди това видях колко трудно играе отборът в елита на Англия. Първият ми залог беше един от най-големите, които съм правил през целия си живот, като планирах да го правя всеки уикенд, с крайната цел в края на сезона да съм на значителна печалба. Точно тук прекрачих тънката граница между това да бъдеш смел и това да бъдеш идиот. Уотфорд победи Блекбърн и ме остави без пари още в първия ми залог срещу тях. Заради голямата сума, която бях заложил(и която загубих!)нямах възможност да повтарям залога си всеки уикенд, което на практика разруши цялата ми стратегия. Можех само да ги наблюдавам до края на сезон и да знам, че ако бях преценил правилно нещата щях да съм на печалба, а вместо това хвърлих всичко на първия си залог. Това беше труден урок за научаване и се надявам вие да не повтаряте тази моя грешка!

Така че поменете, първо трябва внимателно да анализирате статистиката преди мача, после да откриете value-то в залога и най-добрия коефициент за игра и чак тогава да имате смелостта да направите залога. Тънката граница между смел и глупав залог е много малка и трябва да бъдете много внимателни с размера на залога си. Навестявайте сайта често, за да разберете и останалите две умения, които ще ви направят напълно завършен играч.

Заложете сега в Bet365 и вземете бонус до 100 лева. Коефициентите са валидни в момента на публикуването на статията  и е възможно промяна, за което Futbolniprognozi.eu не носи вина. Ние ви съветваме, когато залагате, да го правите предпазливо и с мярка.

Коментари

  1. kernel казва:

    и аз мисля така да постъпя пък да видим дали ще го докарам до избиване на инвестицията, но мисля да не е толкова смела постъпка като тая с уотфорд, нещо като ман. юн. в домакински мач

  2. Dimitar казва:

    4etvarta i peta stapka publikuvani li sa ?

Остави коментар