Начало » Стратегии » Система на Мартингейл

Система на МартингейлСистемата се състои в това да удвоявате всеки свой залог, когато губите, а да се връщате на първоначалния си такъв, когато печелите. Например, ако заложите 10$ на коефициент 2.00, то имате 50% шанс да спечелите. Ако загубите, то следващия път залагате 20$, т. е. умножавате първоначалния си залог от 10$ по 2. Губите отново? Отново умножавате следващия си залог, което ще рече, че залагате 40$. Когато спечелите се връщате на първоначалния си залог от 10$.

Стъпка 1 Първи залог – Залагате 10$ = Загуба
Стъпка 2 Втори залог – Залагате 20$ = Загуба
Стъпка 3 Трети залог – Залагате 40$ = Загуба
Стъпка 4 Четвърти залог – Залагате 80$ = Загуба
Стъпка 5 Пети залог – Залагате 160$ = ПЕЧЕЛИТЕ (Връщате се на Стъпка 1 = 10$)
Стъпка 1 Шести залог – Залагате 10$ = ПЕЧЕЛИТЕ (Печелите отново. Отново залагате 10$)
Стъпка 1 Седми залог – Залагате 10$ = Загуба (Губещ залог, т. е. следваме Стъпка 2)
Стъпка 2 и т. н.

Както виждате по-горе, ние печелим едва на Стъпка 5 или иначе казано чистата ни печалба е 160$-(10+20+40+80)$=10$. Това е правилото на Мартингейл! В която и стъпка да спечелите, чистата ви печалба винаги ще е в размер на първоначалния ви залог! В нашия случай 10$.

В шестия си залог отново печелим, като отново печалбата е 10$, размера на първоначалния ни залог.

Ако до седмия залог не сме спечелили, то загубата ни ще възлиза на 1270$(10$+20$+40$+80$+160$+320$+640$). Да загубиш 7 залога поред не е невъзможно и съм сигурен, че и на най-добрите се е случвало в един по-дълъг период на залагане.

Много хора използват тази стратегия, но трябва да се отбележи колко опасно е да се играе по тази система, особено за начинаещи. Почти невъзможно е да се спечелят добри пари в по-дълъг период. А и букмейкърите имат лимити на залагане и в един момент, когато трябва да заложите голяма сума, за да избиете предишната лоша серия, то няма как да стане. Твърдо сме на мнението, че човек трябва да опита от всичко, но ви препоръчваме да използвате тази система, колкото се може по-рядко.

Коментари

  1. ZeKa казва:

    Абсолютно съм съм съгласен, че Мартингейл както и всички негови подварианти не са за предпочитане. При нови играчи това би било равнозначно на самоубийство. Залагам на различни футболни пазари от около 16 години и за известно време използвах една стратегия за игра на хиксове. В дългосрочен план постигнах добра познаваемост- около 36%. Но разглеждайки детайлно този дългосрочен период от над 800 единични залога, се забелязват няколко серии от по над 10 поредни грешки, а най- дългата губеща серия е от 17 срещи- и всичко това въпреки добрата познаваемост за Х, където коефициента е около 3.20-3.30. Тук се вижда един основен недостатък на Мартингейл и производните му системи- разчита се на РАВНОМЕРНО разпределение на загубили и познати залози, което в дългосрочен план е НЕОСЪЩЕСТВИМО според мен. Друг неприятен момент от чисто психологическа гледна точка е момента преди седмия залог например- с какво изражение на лицето човек би заложил 640$ с надежда да „избие“ разходите си до момента и да излезе с „цели“ 10$ печалба. А и факта, че при евентуална поредна загуба ще трябва да заложи 1280$ само би спомогнал за побеляването на косата му (ако не му е окапала до седмия залог 😉 ). Твърдо „НЕ“ за чичо Марти от мен. Иначе залагането с % от банката (критерий на Кели) или стратегии с аритметично (а не геометрично- например D’alambert) нарастващи залога подкрепям изцяло. Днес видях сайта- харесва ми- много добре написани въведения в материята. Поздрави!

Остави коментар