Начало » Футболни прогнози » Португалия – Сърбия

ПортугалияСърбия
Португалия – Сърбия
Евро 2016 – Квалификации
Неделя – 29.03.2015

Португалия успяха да се съвземат след слабия старт на тази кампания и днес ще имат шанс да елиминират от битката един от отборите борещи се за топ 2. Сърбия от своя страна изостава на 5 точки от 2-я и на 6 от първия в класиране, и днес не им остава нищо друго освен да търсят победата.

Традиционно португалците преминават трудно през квалификационните групи за големите турнири, но след като се класират, започват да се представят под друга светлина. Това обаче не се случи на световното през 2014 година, където тима отпадна още в груповата фаза.

Към представянето на тима по време на  световното, добавяме и това, че Португалия започнаха тези квалификации със загуба у дома от Албания, което от своя страна доведе до сменянето на треньор и на мястото на Пауло Бенто на треньорския пост застана Фернандо Сантош.

Смяната на треньора се оказа точно това от което отбора е имал нужда. В следващите си 2 квалификации Португалия победи Дания и Армения, а след това успяха да победят и Аржентина в приятелска среща. Като резултат от всичките тези добри мачове, букмейкърите реагират подобаващо и съответно дават по-малък коефициент за победа на домакините.

След доброто представяне на Сърбия през миналата кампания, мнозина вярваха, че отбора ще се класира на Евро 2016 без много проблеми, но вместо това те започнаха тази кампания доста зле и ще трябва доста да се постараят ако искат да пътуват за Франция другата година.

От първите си 2 срещи с Албания и Дания, сърбите успяха да вземат само 1 точка, и въпреки че в мача с Албания им бе дадена служебна победа, те не получиха точки. Тази среща е от изключителна важност за гостите, и те ще трябва да спечелят 3-те точки ако искат да възстановят шансовете си за класиране на Евро 2016.

Въпреки че е логично Португалия да спечелят тази среща, според мен е по-добре да се избегне този залог и да се потърси такъв за под 2,5 гола.

Прогноза: Под 2,5 гола при коефициент от 1.61 

Остави коментар