Начало » Футболни прогнози » Порто – Базел

ПортоБазел
Порто – Базел
Шампионска лига
Вторник 10.03.2015

Първата среща между тези два отбора завърши 1:1, като това автоматично направи Порто фаворита за продължаване напред, но това не е гаранция, че ще се случи, тъй като Базел са доста опитен отбор.

Допълнително напрежение в отбора на домакините носи и това, че откакто спечелиха турнира през 2004 , досега са успели да стигнат само 1 път до четвъртфинал, и 5 пъти са губили в тази фаза на турнира. До момента Порто са непобедени в 9-те си мача от шампионската лига, като в 6 от тях са излезли победители, а в последните 2 са завършили наравно.

„Драконите“ имаха 3 поредни победи в турнира, преди да дойде равенството 1:1 с Шахтьор Донецк, но тя бе без значение тъй като португалците вече си бяха уредили първото място в групата. Освен всичко това, Порто са непобедени в последните си 8 срещи, в който имат 7 победи, като в тези 7 включвам и 3-те последователни преди тази среща.

През последните няколко сезона Базел натрупаха доста опит в шампионската лига, и освен това успяха да достигнат до четвъртфинал и полуфинал в Лига Европа. Въпреки това, швейцарците все още не са преминавали елиминационната фаза на шампионската лига.

В тази среща Базел ще трябва да намерят баланса между атака и защита, и да отбележат гол на всяка цена, ако искат да имат шанс да продължат. До момента отбора не е успял да победи в нито едно от последните си 5 гостувания от шампионската лига, но пък прекрати серията си от 3 поредни загуби с равенство 1:1 срещу Ливърпул, което им осигури място в тази фаза на турнира.

Като цяло Порто играят доста добре пред собствената си публика, а Базел като гостуващи се представят слабо. Освен това напрежението върху швейцарците ще е доста голямо, и това ще спомогне на Порто да излязат като краен победител.

Прогноза: 1(-0.5) при коефициент от 1.42

Остави коментар