Начало »Полезно » Защо да залагаме в повече от един букмейкър

Така, първо трябва да подчертая, че тази статия е за хора, които вече са малко навътре в залаганията – разбирате коефициентите, знаете как да залагате и кои срещи да избирате. Единственото, което ви остава е повишите коефициента си на успеваемост и да печелите повече пари с печелившите си залози и да губите по-малко, когато мачовете просто не излизат.

ВИНАГИ залагайте на НАЙ-ДОБРИЯ коефициент
Помните ли, когато говорихме какво е „value„? Просто казано, получаваме „value„-то, когато умножим шансовете за победа на даден отбор с коефициента. Ние не можем да променим шанса за победа на даден отбор, но можем да намерим най-добрия коефициент за това!

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН БУКМЕЙКЪР
Просто погледнете таблицата вдясно. Сигурно вече забелязахте, че става въпрос за финала от Евро 2004 между Португалия и Гърция.

Пример за разлика в коефициентите при различните букмейкъри

Всички показани букмейкъри са с добра репутация, също така получават еднаква информация за срещите, но вижте каква чувствителна разлика има коефициентите давани от тях.

Залогът за Португалия варира от 1.67 до 1.80(до 17% разлика), докато този за Гърция от 5.00 до 6.00(разлика до 20%).

Това е просто пример за разликите в коефициентите в различните букита, като във всяка среща те са различни. Тези разлики се получават главно, заради това че букитата оценяват тимовете по различни начини, но и заради факта, че в един момент те опитват да балансират залозите. Целта е да се залага и на двата тима. Четете за това повече в статията „Защо падат коефициентите?“.

Малко статистически факти:

  • Ако използвате 4-5 букмейкъра вие ще спечелите с 10-12% повече, отколкото ако залагате само в 1-2.
  • Ако изполвате 8-10 букмейкъра вие ще спечелите до 15-20% повече.

Не забравяйте за този факт, само защото ви е скучно и мързеливо да се регистрирате във всички тези букмейкъри..

Някои факти, които трябва да се отбележат при избора на букмейкър:

  • Какво обичаш ти да залагаш(букмейкъра може да не предлага азиатски хендикап или друг любим твой вид залог);
  • Дали букмейкъра предлага залози в твоите любими първенства(може да харесваш конференциите в Англия например, но тях да ги няма);
  • Сайтът на букмейкъра бърз и лесен за ползване ли е? Налични ли са мачове на живо и т.н.;

Бонуси при регистрация
Доста букмейкъри предлагат 100% бонус при регистрация на нов акаунт. Т. е. депозирате 100 лв., а имате за залагане 200. Разбира се, има си своите трикове преди да можете да изтеглите парите обратно, но е по-добре от нищо, нали?!