Начало »Полезно » Как да победя букмейкърите (Част 4)

Беше доста натоварена футболна седмица, белязана от жребия за Световното първенство в ЮАР през 2010, както и от интересните мачове в Лига Европа. Така и не остана време да публикувам последната част(4) от курса „Как да победя букмейкърите“. В първата част научихме „Как работи букмейкърската къща“, във втората си отговорихме на въпроса „Защо букмейкърите могат да бъдат победени“, а в третата разбрахме общите неща преди да започнем. Идва ред на последната част от курса…

Част четвърта или как да започнем на практика

Тук ще определим основните принципи, които ще спазваме през цялото време на израстване от обикновени любители и комарджии до професионални играчи. Нека изясним – не съществува никаква вълшебна формула или тайна, която изведнъж да превърне обикновения играч в страшилище за букмейкърите. Тежка работа и упоритост – това са качествата необходими тук, и ако нямате намерение да отделяте ежедневно известно време на това занимание, просто натиснете Alt + F4 .

Ако имате желание да повишите вашето ниво над това на играч – любител, пригответе се в течение на много часове да изучавате своята нова “професия”.

Започнете ВЕДНАГА, днес. Не утре, не вдругиден, нито в понеделник. ДНЕС! Определете сумата на Вашата игрова БАНКА. Колко сте готов да изгубите. Колко можете да си позволите да вложите в себе си. Определете сума, която сте готов да изгубите до стотинка. (Ама, то, нали, такова, тук ставаше дума как да спечелим, не да губим). Да, разбира се, но нека приемем най – тежкия вариант, при който целият ни капитал ще стане собственост на букмейкъра.

Това няма да се случи, ако съблюдавате принципите, за които говорим тук, но нека допуснем, че всичко тръгне ужасно зле. И ако игровата банка е сума , която можем да си позволим да изгубим, то няма да изгубим нищо повече от малко пари.  Животът ни няма да зависи от неудачния опит да встъпим в този нов и необятен бизнес.

От днес нататък ще записваме всеки наш залог. Обекта на залога, коефициента, сумата – както в парично отношение, така и като процент от общата игрова банка. Никакви изключения, никакви отклонения, никакви оправдания. Всяка заложена стотинка трябва да бъде отчетена – бе оправдания от рода на “ще го направя по – късно”. Ами много просто : без подобен отчет е невъзможно да се състави точна картина за цялостната игрова кампания, а ако разчитате на паметта си, няма да помръднете от статуса си на любител.

Следващо правило – колко да залагаме. И отговорът е доволно прост – никога, при никакви условия не залагайте повече от 5% от игровата банка. Дори по – малко, но и 5% е добре. Това означава, че при банка от 100 лева в никакъв случай не бива да се залагат повече от 5 лева на единичен залог.

Няма значение надежден ли е залогът или не (винаги има “надеждни”), не повече от 5 % – правило, което не търпи възражение, при никакви ситуации. Причината е лесно обяснима. Ако никога не рискуваме повече от този процент, можем да бъдем уверени, че дори при негативни серии няма да заличим цялата си игрова банка, а в същото време ще трупаме опит, който ще ни позволи да открием слабостите при даването на нашите прогнози.

Нека повторим:

1. Установяваме начална игрова банка.
2. Водим точен отчет на залозите.
3. Никога не рискуваме повече от 5% от банката, при никакви условия.

“Следващият важен момент може да изглежда очевиден, но той подлудява толкова много хора, че правителството би трябвало да задължи всеки букмейкър да го изписва на визитната си картичка“:

Спортните залози са опасни за Вашето здраве!!!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: “Спортните залагания, ако нямате дълбоки познания, могат сериозно да увредят Вашето здраве и финансовото Ви благосъстояние“.

Въпрос: До колко това е очевидно?
Въпрос: До колко това е важно?
Въпрос: Много хора ли игнорират това?
Отговори: Без съмнение! Извънредно! Болшинството!

От опит ни е известно, че много играчи, решили веднъж да спечелят, ще залагат на всичко възможно, само и само да задоволят хазартните си потребности. Приливът на адреналин, свързан с хазартните игри е мощен наркотик, от който понякога е трудно да се откажем. И ако това усещане не бъде укротено на време, няма да се добиете до нищо различно от безразсъдни загуби.

Залозите на случайно избран спорт, без познания за него, намаляват шансовете за печалба до нивото на чистия късмет. За да преуспяваме е необходимо да се доверяваме на собственото си мнение, стъпвайки на основата на личната ни статистика и собствените ни методи за оценка на вероятните изходи от дадено събитие.

За начало е необходимо да бъдем честни със себе си и да се съсредоточим в тази област, към която имаме интерес и съответно известни познания. Няма никакъв смисъл от залози върху събития, за които не знаем почти нищо. Към какъвто и спорт да се насочим, трябва да изучим всяка подробност, която би ни помогнала при определянето на най – вероятния изход от двубоя. Необходимо е регулярно посещаване на всички страници, съдържащи актуална информация, четене на вестници, списания, обмяна на мнения с други играчи, НО преди всичко, трябва да разчитате най – вече на собственото си мнение.

Когато избираме обекта за залог и внимателно записваме сумата, коефициента и др., можем да добавим с няколко думи и причината, поради която сме избрали именно това събитие и изход. Прочетени по – късно, тези няколко думи могат да ни служат за пример, и да бъдат отчетени при съставянето на общата ни игрова стратегия.

Без такава подготовка няма абсолютно никакъв шанс за получаване на дългосрочни приходи. Това е доста силно заключение , но съветваме всеки, който иска да се издигне над тълпата, да го вземе под внимание.