Начало » Футболни прогнози » Испания – Украйна

ИспанияУкрайна
Испания – Украйна
Евро 2016 – квалификации
Петък – 27.03.2015

В петък вечер бившите световни шампиони от Испания ще посрещнат Украйна на Рамон Санчес Писхуан в мач от 5-я кръг от квалификационната група C за Евро 2016. Тази среща е от изключителна важност и за двата отбора, тъй като те в момента поделят 2-то място в групата, изоставайки на 3 точки от изненадващия лидер Словакия.

Мисля че никой няма да сгреши ако каже, че Испания на Висенте Дел Боске е на километри от това което беше отбора преди 2-3 години. Играта им стана по-предсказуема и късната смяна на някой играчи доведе до голямото разочарование на световното първенство миналото лято. Представянето на Ла Роха в Бразилия  бе доста посредствено и поради това те загубиха уважението на някой от съперниците си.

След болезненото поражение от Словакия във втория мач от квалификациите си за Евро 2016, Испания успя да се съвземе и записа 2 поредни победи срещу Люксембург и Беларус. Независимо от това, испанците прекъснаха победната си серия с загуба от Германия в приятелска среща.

Предстоящата среща с Украйна със сигурност няма да бъде никак лека за Ла Роха, но съм сигурен че те ще дадат всичко от себе си за да победят, и да изтрият лошия имидж който натрупаха в последно време.

Що се отнася до Украйна, положението в страната през последните месеци със сигурност е оставило дълбоки рани и в националния отбор, но екипа на Михайло Фоменко ще направи всички възможно да даде на играчите нужното спокойствие, от което те се нуждаят преди тези важни мачове от квалификационните мачове за Евро 2016 които им предстоят.

След изненадващата домакинска загуба от Словакия, Украйна успяха да се съвземат и постигнаха 3 поредни победи. Водени от талантливия Андрей Ярмоленко и Коноплянка, те успяха да победят Беларус, Македония и Люксембург, което им отрежда 2 място в групата, заедно с Испания.

Въпреки не толкова впечатляващите резултати на Ла Роха, те си остават фаворита в тази среща и според мен ще успеят да вземат тези толкова важни 3 точки.

Прогноза: 1 (-1.5) при коефициент от 1.95

Остави коментар