Начало » Футболни прогнози » Хърватия – Норвегия

ХърватияНорвегия
Хърватия – Норвегия
Евро 2016 – Квалификации
Събота – 28.03.2015

Хърватия се намират начело на Група H поделяйки лидерството с Италия. До момента днешните домакини са успели да съберат 10 точки в 4-те си срещи, като това им носи 1 точка преднина пред намиращия се на 3-то място тим на Норвегия.

Головата разлика на Хърватия в квалификационните мачове е впечатляваща. Те са отбелязали 10 гола в 3-те си победи над България, Малта и Азербайджан и са допуснали само веднъж , като това стана в мача им срещу Италия завършил 1:1.

До момента тези два отбора имат изиграни 3 приятелски срещи помежду си като в 2 от тях победители са Хърватия и веднъж са завършили наравно. Последната им среща е от 2012 година в Осло, като именно тогава мача завърши 1:1.

Хърватия разполагат с доста добър състав и дълга резервна скамейка. Повечето от играчите им се намират в страхотна форма, като например Даниел Субашич, Иван Ракитич и Лука Модрич, което прави тима им доста опасен.

Норвегия също разполагат с доста приличен състав за тези квалификации и се изявяват като един от сериозните кандидати за класиране на Евро 2016. Въпреки това отбора претърпя поражение още в първата си среща от групата като загуби у дома от Италия с 2:0, но пък спечелиха следващите си 3 мача срещу Малта, България и Азербайджан. В дефанзивен план отбора се справя на ниво, като в двете си гостувания до момента не са допуснали да им бъде отбелязан гол.

Очакванията ми са гостите да започнат тази среща само с 1 нападател в лицето на Хавард Нилсен и да се опитат да държат играта в средата на терена.

Като цяло доста трудно ще видим Хърватия да загуби този мач пред собствената си публика и, въпреки че коефициента за победа на домакините не е от най-големите, според мен точно него трябва да изберем.

Прогноза: 1 при коефициент от 1.45

Остави коментар