Начало » Футболни прогнози » Холандия – Турция

ХоландияТурция
Холандия – Турция
Евро 2016 – Квалификации
Събота – 28.03.2015

Квалификационната Група А за европейското първенство през 2016 година се превърна в доста интересна след като фаворитите от Холандия са на 3-то място с едва 6 точки, а пред тях са Исландия с 3 точки преднина и Чехия който пък са с общ актив от 12 точки.

Лалетата ще трябва да подобрят резултатите си ако искат да завършат като лидери в групата си, и ще трябва да започнат още с днешното домакинство срещу Турция.

Турция пък от своя страна, започнаха квалификациите си със загуба от Исландия с 3:0, която бе последвана от загуба с 2:1 от Чехия. В 3-я кръг отбора успя да стигне само до равенство с Латвия, и трябваше да изкача чак до 4-я си мач за да регистрира първата си победа която дойде с 3:1 над Казахстан.

За тези 4 кръга, турците успяха да отбележат 5 гола и допуснаха 7, което им отрежда 4-то място във временното класиране и 2 точки изоставане от днешния им съперник.

Холандия също започна мачовете си в групата със загуба, като лалетата допуснаха поражение с 2:1 от Чехия. Във втория кръг , те се върнаха към победния път като победиха Казахстан с 3:1 пред собствената си публика. Само няколко дни по-късно обаче, отбора претърпя доста изненадваща загуба от Исландия, които пък се оказаха изненадата на група А.

Единствения проблем за състава на домакините е отсъствието на Робин Ван Перси. Обаче като прибавим и проблемите на Ариен Робен който ще отсъства от терените 2 месеца, то ситуацията в атака не изглежда никак лека за лалетата.

Като за финал ще кажа, че холандците не са губили официален мач пред собствена публика 19 поредни срещи. Освен това лалетата би трябвало да познават доста добре съперника при положение, че Гус Хидинк бе именно на турските национали треньор, а към това ще прибавим и това, че Снайдер играе точно в турското първенство и също познава съперниците си.

Веднъж допуснали грешка , не смятам че холандците ще я повторят днес. Всъщност, според мен има доста голям шанс лалетата да спечелят тази среща на нула. Освен това смятам, че при липсата на Перси и Робен, залог за това Хунтелаар да отбележи също е доста логичен.

Прогноза: „Холандия да победят на нула“ при коефициент от 2.37

Остави коментар