Начало » Футболни прогнози » Елфсборг – Лахти

ЕлфсборгЛахти

Елфсборг – Лахти
Лига Европа – Квалификации
Четвъртък – 09.07.2015

В първата среща помежду си, Елфсборг и Лахти направиха един доста добър мач като се редуваха да бележат голове, и в крайна сметка съвсем справедливо мача завърши при резултат 2:2. Днес обаче срещата ще бъде изиграна по съвсем различен начин, тъй като терена е с изкуствена трева а и от днешния резултат зависи кой ще продължи към втория квалификационен кръг на Лига Европа.

В първата среща шведите бяха фаворити, но не оправдаха очакванията и  разочароваха феновете си като на два пъти повеждаха в резултата и не можеха да задържат предимството си. Въпреки това два гола на чужд терен са предостатъчно, за да дадат на Елфсборг нужното спокойствие преди днешния мач.

За Елфсборг бе доста тежка седмица, тъй като веднага след първия мач с Лахти , пътуваха до Фалкенберг, за да изиграят мач от първенството. Срещата започна както се очакваше, с натиск на Елфсборг и 2 отбелязани гола до 52-та минута, но след това играчите намалиха темпото и позволиха на борещия се за оцеляването си Фалкенберг да върне и 2-те попадения и така отборите си поделиха по точка.

Лига Европа си остава по-важен турнир отколкото вътрешното първенство, и от такава гледна точка, може да се прости равенството на Елфсборг в последния мач. Очевидно шансовете на шведите да продължат напред са големи, след като бяха по-добрия отбор в първия мач, но това не трябва да ги успокоява и те ще трябва да дадат всичко от себе си, за да вземат победата днес.

Когато говорим за Елфсборг, трябва да споменем и терена на които се играе. Игрището в Борас е с изкуствена трева, а това във Финландия бе с естествена, което е една от слабостите на шведите които не са печелили мач на естествена трева от октомври 2014 година. На изкуствена трева обаче, отбора е съвсем друг и резултатите им във вътрешното първенство го доказват. В 7-те си мача от първенството у дома, Елфсборг имат 4 победи и 3 равенства което означава, че те все още не са победени пред собствената си публика.

Лахти е сравнително нов клуб, а тяхното най-добро постижение е 3-тото място във финландската висша лига през 2008 година. От тогава насам нещата очевидно са се променили и колкото и да е малко тяхната история в европейските клубни турнир, тя не е никак лоша. Тяхното най-добро постижение в Лига Европа бе през сезон 2009/10 когато достигнаха до третия предварителен кръг, но бяха отстранение от белгийския Брюж.

След равенството в първия мач с Елфсборг, на Лахти също им се налагаше да изиграят мач от вътрешното първенство, като те постигнаха доста добра победа с 1:0 над СЖК.  Ако трябва обаче да дадем точна представа за мача, ще трябва да отбележим че Лахти имаха само 1 точен удар във вратата, за разлика от своя съперник който имаше цели 7. Въпреки подвеждащия на пръв поглед резултат, мача ни дава ясна представа колко добре са подготвени Лахти в защита и колко трудно ще е на Елфсборг , да оправдае очакваната от тях победа днес.

Въпреки че в предното си изречение споменавам колко добра е защитата на финландците, смятам че в тази среща в момента в който падне един гол за който и да е от двата отбора, играта ще се отвори и ще се насладим отново на голов спектакъл. Именно заради това аз мисля че залога за Над 2,5 гола би бил доста добър.

Прогноза: Над 2,5 гола при коефициент от 1,65

Betfair width=Регистрирай се и участвай в играта на Betfair!Betfair width=

Остави коментар